miercuri, 2 noiembrie 2011

Marele Gatsby

Desi nu sunt o pasionata a operelor lui Scott Fitzgerald, am citit aceasta carte mai mult la indemul altei carti si din pura curiozitate.
Luna trecuta am citit "Padurea Norvegiana" a lui Haruki Murakami. Personajul principal a facut referire la aceasta carte de cateva ori, laudand autorul precum si opera sa. Cum nu am avut ocazia sa o intalnesc prin librarii, am descarcat-o pe telefon si am citit-o in limba engleza. La inceput nu eram obisnuita cu limbajul autorului, fiind chiar nevoita sa apelez la dictionar. Mi-a luat cateva saptamani sa o citesc, si nu pentru ca sunt un "slow reader", ci din cauza ca nu imi place sa citesc carti in format electronic.
Sa ajung si la concluzie. Sincer nu ma asteptam ca in final sa ajunga o drama. E una din cartile care porneste cu un mic umor, dar pe masura ce te adancesti in naratiune, descoperi intrigi care conduc la drama. Nu va spun ce s-a intamplat cu Gatsby, desi tot nu pot sa inteleg de ce cartea se intituleaza astfel. Personajul lui nu mi s-a parut fascinant, precum nici povestea lui. Insa pentru curiosi, va recomand sa o cititi. Nu e chiar atat de rea. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu